Wie zijn wij

You are here:  Home > Wie zijn wij
top
Page

Wie zijn wij

Even voorstellen, onze namen zijn Patrick & Greet Steenhoudt..Ik ben van bouwjaar 62 en Greetje hebben ze een jaartje later in elkaar geknutseld, beiden geboren en getogen in Geraardsbergen een stadje midden in de Vlaamse Ardennen in België.
Na 34 jaar geleefd,gewerkt en rondgekeken te hebben, besloten we in 1995 eindelijk  om België in te ruilen voor een beter klimaat. Iets waar we tot op de dag van vandaag zeker geen spijt van hebben. De grootste reden die we toen hadden om die stap te zetten was het lekker warm en droog klimaat van een zuiderse bestemming,maar daarbij kregen we ook nog de rust en een hele andere manier van leven er gratis bovenop.
Na een reeks van proeflanden bezocht te hebben ( Zuid Afrika,Kenia,Curaçao) die in aanmerking kwamen voor te verhuizen is onze keuze op Tenerife gevallen.
In eerste instantie niet het droomland waar we wilden wonen maar wel dichtbij en een van de beste klimaten van de wereld op 4 uur vliegen van onze familie.
Achteraf bekeken een prachtig eiland met heel toffe inwoners en heel veel mogelijkheden.Ook een heerlijke plaats om te wonen op gebied van mentaliteit. De cultuur die men hier aantreft is niet zozeer Spaans maar meer Zuid-Amerikaans.
Een heel onspannen sfeer zonder stress en de wat vandaag niet gaat doen we morgen wel mentaliteit. In den beginne vraagt dit wel wat aanpassing voor een gestreste Belg maar naderhand heb je er alleen maar voordelen aan. Een van de leuke details is het ontbreken van racisme waarschijnlijk door het enorme multiculturele karakter van dit eiland. De lokale bevolking bestaat uit  ongeveer 10% en de rest zijn immigranten van alle denkbare nationaliteiten.
Toen we verhuisden hadden we 2 kindjes van 10 en 11 jaar in ons bezit en die hebben we nu nog, alleen zijn ze nu 24 en 25 jaar en alleenwonende. Evelien is van bouwjaar 84 en maarten hebben we een jaar later ineengeknutseld.Ons dochtertje is dit jaar 2004 gehuwd met een toffe Argentijnse jongen,Sebastiaan.In het Spaans noem ik hem dan yerno wat gewoon schoonzoon betekend. Onze jongste hartendief en grijshaarverwekker Maarten is in het huwelijksbootje gestapt op 19 Dec 2008, en daar zijn we dus ook vanaf.
En deze twee feiten zijn de oorzaak dat wij nu de mogelijkheid hebben om deze wereldreis te plannen. En toen was er    wij zijn weg


Met deze toelichting hoop een kleine info verschaft te hebben over wie we zijn.

« prev top next »
top
Menu

Powered CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Web support: website123.be | Login