Wijzijnweg.com

You are here:  Home > Links > Vorige reis.
top
Page

Vorige reis.

Op 15 mei 2005 zijn we vertrokken op onze eerste wereldreis.

We zijn met een gewone camper vanuit Halifax (Canada) via Alaska naar Ushaia (Argentinia) gereden. De camper hebben we overgescheept vanuit Antwerpen naar Halifax. De volgende overscheping was, van Panama naar Ecuador en de laatste Buenos Aires terug naar Antwerpen.

De reis heeft ongeveer 11 maanden geduurd en we hebben doorheen 16 landen gereden en 67 000km afgelegt. Hier even een opsoming van de landen: Canada,Alaska,USA,Mexico, Belize,Gautemala,El Salvador, Honduras,Nicaragua,Costa Rica, Panama,Ecuador,Peru,Bolivia,Chilli,Argentinië. Ook hebben we Colombia en de Galapagos Eilanden bezocht tijdens de overscheping van de camper vanuit Panama naar Ecuador.

De meeste mensen vragen ons: wat was nu het mooiste!!  Het antwoord hierop is simpel. Alle bezochte landen zijn echt de moeite waard en hebben elk hun eigen bijzonderingen. De landen die bij ons een diepe indruk achtergelaten hebben som ik even graag op.

USA De driehoek tussen San Fransisco-Las Vegas en Los Angeles. De natuur is er zo prachtig dat we meer dan één maal sprakeloos werden!!! Gran Canyon, Bryce Canyon, Lake powell, Yellowstone...........

Mexico als land volledig, prachtig kleurrijk land met een heel vriendelijke bevolking. We reden er na 12 weken met spijt in ons hart de grens van Guatemala over.

Galapagos Eilanden: Deze eilandengroep op een duizendtal kilometer uit de kust van Ecuador is echt een paradijs om de dieren in hun werkelijke habitad te bewonderen. Jammer dat je er alleen met het vliegtuig naartoe kunt en dat het redelijk duur is, voor de rest een super aanrader.

Argentinie : Wat een land!!! Callafate(de smeltende gletsers) Punta Tombo (duizenden Pinguings) Ushuaia (Zuidelijkste stad van de wereld)Pininsula Valdez (Waar de orcas op het strand zeeleeuwen verorberen)Iguasu (grootste watervallen van de wereld).................

Bij zo een keine opsomming doe je natuurlijk oneer aan de nog zo vele prachtige dingen die we gezien hebben in al die andere landen, daarom wil ik van elk land enkele fotos hieronder plaatsen.

Klik op gallerij om de foto's van deze prachtige reis te bekijken.

De foto's zijn per land geranschikt.

« prev top next »
top
Menu

Powered CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Web support: website123.be | Login