Wijzijnweg.com

You are here:  Home > Links > 2015 > Ghana 1
top
Page

Ghana 1

 

Van 6 Maart tot 16 Maart.

 

Gereden: 1250 Km.

 

Voor de foto's klik je       Hier.

 

We hebben aan de grens geslapen, en vonden het te warm. De dagen ervoor hadden we stroom en de airco aan en dat wordt je snel gewoon.

De grensformaliteiten verlopen zoals gewoonlijk redelijk makkelijk. De man die onze Ghanese visa moet afstempelen vraagt hoeveel dagen hij er moet opzetten en dat hadden we niet verwacht, normaal hebben we maar tot 18 maart, maar hij maakt er 6 april van, leuk...

We zijn om 7 uur aan de papieren begonnen en om 8,30 staan we al aan de andere kant. Ik wissel wat Ghanees geld aan een veel te hoge prijs, en we rijden richting Mole National Park.

Het is een 350km, maar we zijn vroeg op weg en komen er dan ook in de vroeg namiddag aan.

We parkeren ons aan het Mole Hotel en moeten opletten want de Baboon apen zitten overal rond onze wagen , zelfs tot op het dak.

Het is heerlijk vertoeven op deze plek, zwembad, stroom voor onze airco en internet....de max.

Het hotel ligt op een hoogte en je kan de olifanten bekijken van op het terras. Dit is een mooie setting. We spenderen 2 dagen op deze plek en spotten veel Olifanten en Expats.

Het is een gezellige bende en de volgende rit gaat naar Kumasi.

Daar bezoeken we de broer van een Ghanese werknemer die we meer dan 10 jaar hadden in ons bedrijf.

De Man doet er alles aan om onze wensen te vervullen en laat ons zijn stad van onder tot boven bezichtigen...Dank je Mohammed en Umar....

De laatste nacht in Kumasi brengen we door aan Lake Bosomtwe, heel mooi.

En dan gaat het richting Cape Coast.

We gaan wat camp plekken bekijken, maar uiteindelijk kiezen we weer voor een leuk resort met stroom ( betekend koel in de wagen) en zwembad. The coconut grove vervuld al deze wensen.

De volgende dag fietsen we richting Hoofdstad, Accra. De witjassen,( Politie met witte frakken) zijn hier in Ghana niet echt van de plezante kant.

Meer dan een keer hebben we het ermee aan de stok en willen ze hun bankrekening via de onze wat verbeteren. Jammer, want voor de rest is het wel een leuk land.

Bij het zoeken naar een slaapplek net voor Accra stuiten we op Tommy en Conny, een Duits koppel onderweg met hun truck, naar Zuid Afrika en verder.

We hadden al wat e mail contact en nu wordt dit cyber gedoe omgezet in vlees en bloed.

Het is een leuk koppel en we spenderen enkel dagen samen. Wij gaan onze truck in de Man Garage stellen en vliegen dan op maandag 16 Maart richting Belgie. We gaan enkel maanden rusten van het reizen.....

« prev top
top
Menu

Powered CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Web support: website123.be | Login