Wijzijnweg.com

You are here:  Home > Links > 2011 > Australie 2
top
Page

Australie 2

Van 28 juli tot 26 oktober.


Kilometers gereden: 14 590k


Voor de foto's klik je    Hier.


Darwin.


Na een lange reis van meer dan 35 uur onderweg landden we eindelijk in Darwin. We zijn nog net op tijd om de truck op te halen bij de Man garage en rijden vandaar naar de dichts bijzijnde supermarkt. Spullen inslaan.

Dan gaat het naar de camping waar we eerder al stonden en na de watertank vol te hebben gegooid vallen we als twee blokken beton in slaap, het is 8,30......


Lichtfield, watervallen.


We slapen de klok meer dan rond en staan pas rond de middag op. Voor we richting Lichtfield rijden gaan we eerst nog even bij de Honda dealer een cheque ophalen voor onze vriendjes Paul en Marita. Helaas is die er nog niet en zetten we even later richting Lichtfield in.

De watervallen zijn mooi, maar nu ook niet om echt over naar huis te schrijven, we genieten wel van de afkoeling want tijdens de dag is het hier veel te warm, gelukkig koelt het s'avonds helemaal af en slapen we heerlijk.


Kakadu Nationaal park.

We hebben heerlijk geslapen en na het ontbijt willen we nog even buiten zitten voor het te warm wordt.

Als ik mijn stoel uit de zon zet merk ik de grote spin die er opzit niet op, maar als ik me ga neerzetten schrik ik me wel een ongeluk. Wat een kanjer, ik roep Greet en probeer het beest eraf te krijgen. Maar ze wil niet weg, na een tijdje worstelen is ze uiteindelijk op de grond geraakt en vlieges vlug verdwenen, zo vlug dat me de zin ontbreekt om hier nog verder in een stoel te zitten.

We maken alles klaar en we rijden verder, op naar Kakadu Park. Het is wel even rijden en we geraken er vandaag niet meer, maar morgen wel dus!

We gaan de volgende dag op cruise, op zo een rivierboot vol met toeristen worden we door een Aboriginal gids op de hoogte gebracht van al de fauna en flora langs de rivier.We zien wat krokodillen en wat vogels. Niet slecht maar ook niet goed en daarom nemen we de volgende dag de Yellow boot cruise, die schijnt de beste te zijn. Deze boottocht gaat over de wetlands ( een open plek met veel water). De natuur is prachtig en we krijgen ook wat mooie vogels te zien. Deze laatste schijnen zich niet te storen aan de aanwezigheid van de vele krokodillen.

We blijven even kijken of we geen vogel zien opeten door een krokodil, maar blijkbaar had deze net gegeten.

Met deze uitstap sluiten we ook dit park af en zijn niet echt onder de indruk!


Bitter Springs.


Ten Zuiden van Khaterine is er een warm waterbron en die is ons aangeraden door de Smiloe's. We stoppen er en gaan dit even uit proberen. Het is een soort riviertje in een jungle setting, en je kan er je laten meevoeren door de lichte stroming en dan een stukje lopen en weer van vooraf aan beginnen. Leuk en heel mooi!!

Na een uurtje of twee staan we terug aan de camper en klaar om door te rijden, richting Alice Springs.


Alice Springs.


Vanaf Darwin is deze plek 1500km en we zetten dus een tandje bij. We rijden twee en een halve dag en komen in Alice Springs aan. We rijden er rechtstreeks naar het Hospitaal, ik ben namelijk gebeten en het ziet er niet zo lekker uit. Zelf heb ik niet gevoeld, maar het is zeer pijnlijk en de wonde ziet er alles behalve gezond uit.

We moeten even wachten, maar uiteindelijk zegt de dokter dat hij ook niet kan uitmaken welk beest me gebeten heeft, maar het best is om toch antibiotica te slikken. We gaan nog langs de apotheek en rijden dan tot net buiten de stad om te overnachten.


Uluru, Ayers Rock...


Vanuit Alice Springs is deze rots nog een 500 tal kilometers rijden en nu we toch zo ver al zijn gaan we maar een kijkje nemen bij deze Australische icoon.

We vertrekken vroeg en zijn kort na de middag aan de bekende rots. De ingang om hem te bekijken valt flink tegen( 25$ de man), maar nu we er toch zijn. Deze pas telt voor 3 dagen zegt de mevrouw, als we laten weten dat we dit wel duur vinden. Wat zijn wij nu met 3 dagen om naar een rots te kijken... De plek is wel mooi, en Uluru , zo noemt die bekende rots is de moeite om te zien, alleen is het jammer dat we er 3000km moesten voor rijden. En het ergste van al is dat er op die 3000km rijden geen snaar te zien is...

Onze volgende stop is Kata Chuta, ook een bekende ( iets minder dan) rots, daar doen we een kleine wandeling en genieten van deze mooie en vooral speciale rots formaties. En dan is het tijd om het park uit te rijden, geen drie dagen later maar 5 uur later, haha...


Kings Canyon.


Deze verborgen schoonheid ligt hier in de buurt en we gaan een wandeling maken langs de boord van de canyon.

We zijn helemaal uit vorm en beginnen aan de 6 kilometer lange wandeling alsof het niets is. Het eerste stuk is helemaal naar boven klimmen en we zijn bijna al onze krachten kwijt als we boven raken. Dan volgt nog een 5,5 kilometer lange wandeling langs de rand van deze wondermooie kloof. Echt spectaculair mooi, echt een aanrader. Na iets onder 3 uur staan we bekaf terug aan de camper en nemen een ijskoude douche om af te koelen.


Alice Springs.


Vanuit Kings Canyon is het de volgende dag weer richting Alice Springs, waar we na een 400km rit aankomen tegen de middag. Greetje stort zich op het shopping center en ikke op de computer. Het is pas om 11 s'avonds dat we de stad uitrijden op zoek naar een slaapplaats.

Een 30 km richting Darwin vinden we de geschikte plek om te overnachten.

Morgen rijden we richting Oostkust..... Townsville, en dan naar Cairns waar onze vrienden Paul en Marita wachten.Mont Isa.


Om 6,30 zijn we reeds aan het rijden, we willen vandaag wat kilometers maken. Cairns ligt op 2400 km van Alice Springs en we willen er over enkel dagen aankomen.

De eerste dag rijden we 840 km en stoppen om 1700h op een vrije camping. We genieten van de zonsondergang en kruipen moe en voldaan in ons nestje.

De volgende dag zelfde ritueel en we schieten goed op. Het is makkelijk om veel kilometers te rijden in Australië, de wegen zijn goed en je mag hier snel rijden, een normale( tot 55 meter lang) Camion rijd hier makkelijk 110km en sneller.

Morgen rijden we tot op 160km van Cairns en dan hebben we meer dan 2000km gereden op 3 dagen, hoppa....

Het stadje Mont Isa die we doorreden is de grootste stad van de wereld in oppervlakte, maar er wonen niet echt veel mensen. Voor de rest is er bitter weinig te beleven langs de Australische outback wegen, jammer vinden we dat wel. De weg is meestal bezaait met doodgereden kangoeroes, en het landschap is saai en eentonig, maar er zijn ook mooie kanten aan en dat maakt het dan weer wel de moeite. 

Cairns.

Marita staat ons al op te wachten aan de ingang van de camping, het is altijd een prettig weerzien. Paul is nog even nieuwe schoenen halen voor hun truck en die komt wat later. We boeken enkele dagen op deze camping en kletsen onze oren van het lijf. De rest van de dag spenderen we met tateren en lekker buiten zitten. Het weer is hier super, niet te warm en ook niet te koud.


De volgende dag wordt het wat de omgeving verkennen, Paul en Marita kennen hier al goed de weg, ze zijn hier reeds een weekje. Cairns is een toeristische stad en na duizenden kilometers outback en weken zonder beschaving vind Greetje dit wel heel leuk. Ze geniet met volle teugen van de snuister boetieken en wil hier wel even blijven.

Op zondag de dag erna gaan we snorkelen in het Great Barrier reef. We vertrekken met de boot om 10 uur en na anderhalf uur varen zijn we bij een groot ponton midden op het reef. Daar kan je snorkelen, duiken, ook een glasbodem boot en een semi duikboot nemen.

We doen het zo wat allemaal en de namiddag vliegt voorbij. De onderwater fauna en flora is prachtig en we maken mooie foto's en film, met de gehuurde onderwater camera. Tegen de late middag varen we terug naar Cairns en na nog een stukje te eten dromen we van de Memo vissen ( die we trouwens niet gezien hebben ) en al de andere die we wel gezien hebben.


Daintree.


Na nog wat batterij perikelen,( ze moeten nieuwe batterijen hebben in hun truck ) met onze vrienden Paul en Marita, rijden we samen richting Port Douglas en zo verder tot het Daintree Forest. We nemen de ferry om in dit Nationaal park te raken en na een mislukte kampeer actie in een volgeboekte nationale camping rijden we wat verder en stellen ons op een gewone betalende camping. Het is hier een mooie plek en we genieten van de omgeving, morgen gaan we wandelen.....


Wat een pokken weer, het regent pijpenstelen, maar we laten het ons niet uit de wind slaan en gaan toch ( als de regen wat getopt is natuurlijk) op pad. Na enkele uren wordt het super mooi weer en de wandeling een geslaagde uitstap. We zien van heel dicht bij een krokodil op de zandbank liggen langs de overkant en als die in het water terugkeert nemen we vlug de benen.

Tegen de late namiddag terug aan de camper en koken Paul en Marita, het wordt nog een gezellige avond en dan gaan we pitten.


Port Douglas.


Heerlijk geslapen op deze rustige plek, na het ontbijt maken we alles in gereedheid om te vertrekken, maar als we de truck willen starten weigert hij dienst.

Batterijen plat, Paul hangt even zijn batterijen aan de onze en met veel moeite krijgen we de motor aan de praat. Maar de wagen wil nog niet vooruit, er komt een aanwijzing dat de versnellingsbak niet kan schakelen omdat de motor te veel toeren maakt, Leuk he!

We moeten de batterijen eerst opvullen met water willen we verder kunnen. We gaan op zoek naar gedistilleerd water en nadat we er 10 liter hebben ingekapt doet de wagen weer wat hij moet doen, erg he Wat stom van mij om daar niet op gelet te hebben!!

We rijden samen tot in Port Douglas en nemen afscheid van onze vriendje, het was gezellig....

Wijzelf rijden het stadje binnen en gaan een koffie drinken met internet, na 3 dagen zonder zijn er wel wat mails. De rest van de dag spenderen we in deze gezellig dorp. We parkeren de wagen knal in het centrum op een parking waar nog campers staan, we hebben reeds genoeg betaalde campings gehad...


Cairns 2

 

Van Port Douglas naar Cairns is maar een stukje en we rijden het in een wip. We parkeren op dezelfde parking voor 3$ en bezoeken een Aboriginal fair in het congrescentrum net over de weg. Mooie kunst, maar in feite uitzonderlijk duur. Dus we kopen voor ons nieuwe huis niets. Daarna duiken we nog even de stad in en dan is het terug naar de camper.


Kuranda.


Tegen elven rijden we naar kuranda een dorpje in de bergen waar er leuke markjes zijn en een vogelpark.

Dat laatste is een favoriet op Greetje haar programma, ze wordt er helemaal blij van en wie wil dat niet als man.

Het park is heel wat kleiner dan deze in Kuala Lumpur, maar is wel even tof. De zeer kleurrijke vogels vliegen op en af en eentje kan zelf spreken. Het is echt een plezier om het aan te zien en we vermaken ons kostelijk.

Alles hier boven sluit redelijk vroeg en we rijden dan ook tegen 4 naar beneden.

We rijden nog een stukje door, tot aan de Bolders en parkeren op een vrije kampplaats. Deze staat al vol, maar we kunnen er net nog bij.

Het is al donker als we aankomen en we genieten van de geluiden van het regenwoud, en slapen heerlijk.


Mision Beach.


We worden wakker van de vele fluitende vogels en genieten van hun kleurrijke vederdracht, zo mooi en zo maar in de vrije natuur. Deze morgen gaan we de Bolders bekijken. Het is een mooie wandeling door het regenwoud (die zijn naam niet gestolen heeft, het regent) en je krijgt op het einde zicht op een rivier vol met rotsblokken, mooi. Ook de omgeving is adembenemend mooi, echt een mooie plek! Na wat kiekjes lopen we terug naar de camper en rijden richting Mision Beach.

Onderweg stoppen we nog even bij een carwash, en nemen de truck stevig onder handen. We maken hem helemaal proper, wat een verschil, het was al even geleden, zo een maand of 5, oeps....

In Mision Beach aangekomen hebben we afgesproken met Lotte een vriendin van België, die hier 1 jaar verblijft.

Het weerzien is leuk, en we zetten ons op dezelfde camping en spenderen de rest van de dag samen.

Lotte werkt hier op een catle station, als cowgirl, samen met een vriendin die ook uit België komt.

Ze vinden hun job de max en genieten van dit speciale jaar in Australië.


Touwnsville.


We nemen afscheid van Lotte en Lilly en rijden richting Touwnsville. We willen hier wat rondkijken en parkeren aan een road house op een 20 km uit de stad.

Daar we laat weggereden zijn in Mision each is het nu reeds donker en gaan we slapen


De volgende dag halen we de moto uit en rijden naar de stad. We kijken waar we met de truck wat beter kunnen staan en dichter tegen het centrum. Dit kan op een parking aan de haven, enkel honderden meters van het centrum. We rijden nog wat rond en keren dan terug naar de camper, morgen stallen we de truck op de parking in het centrum.


Heerlijk geslapen en na het ontbijt spring Greetje op de moto en ikke in de truck, we rijden samen naar de parking en wachten daar op de Smiloe's onze Nederlandse vriendjes. We hebben nog wat foto materiaal van het duiken en willen hun dit geven.

Het weerzien is altijd plezant en we spenderen de dag samen. We doen ook samen een grote klim, naar de top van Castle Hill. Niet zo hoog, maar wel 1400 trappen.

Tegen de namiddag zijn we pompaf en keren terug naar de campers. Nog wat napraten na het eten en dan pitten.

 

Airly Beach.

 

We rijden samen weg tegen de ochtend, maar na wat rijden is het weer prijs, de smiloe's staan aan de kant van de weg te zwaaien op een open plek in de midel of nowhere. We spenderen samen de avond en rijden de volgende dag richting Airly Beach.

Daar willen we een boottocht maken naar de White Sunday eilanden. Naar het schijnt het witste strand van de wereld. We boeken een tocht voor morgen en spenderen de rest van de dag met snuisteren in de vele winkeltjes dat deze plek rijk is.

Onze boottocht is er eentje op een snelle boot, en dat is goed, want de zee is redelijk wild. Eerst wat snorkelen, maar weinig te spotten en dan op naar die witte stranden.

Het strand is hier zo wit omdat het zand uit 99% kwarts bestaat, alleen jammer dat het weer niet mee wil.

We eten een lekkere maaltijd op het strand en varen dan na enkele uren terug naar Airly Beach.

Het was een mooie tocht, maar niet spectaculair, ze kunnen niet allemaal super zijn he!

We rijden de stad uit en parkeren de truck op een grote parking naast de Mc Donalds, hopelijk ziet de Ranger ons niet aan voor een kampeerwagen, en moest hij toch komen dan zeggen we dat we net een burger gehaald hebben, de Mc is toch 24 uur open....

 

Eungella National Park.

 

Geen last gehad van Rangers en heerlijk geslapen, vandaag rijden we naar het nationaal Park, Eungella. Bij het binnenrijden ontmoeten we Natalie en Jean, een kopel dat ook aan een wereldreis bezig is en die we in Maleisië reeds tegen kwamen. Het is een gezellig weerzien en we praten wat bij met een bakje koffie. We spreken later deze week af op een vrije kamping hier in de buurt. We gaan nog vlug Flatypus gaan spotten, dit zijn een soort bevers, maar met platte snavels en ze zitten hier in een creek in de buurt. De timing is perfect, want bij de creek aangekomen zien we er onmiddellijk enkele. Jammer genoeg geen voldoende licht meer om een goede foto te schieten, maar we hebben ze wel gezien, een stuk of 6. Knappe beestjes.....

Dan is het tijd om de camping op te zoeken, we betalen te veel, maar het zicht is fenomenaal. Greetje geniet met volle teugen van dit zeer mooie park, wat een natuur.....

 

Carmila Beach

 

Heerlijk geslapen, en wat een zicht vanuit ons bed, zo mooi! We blijven nog even en vertrekken dan richting Haton Gorges. Een prachtig pad doorheen het regenwoud, tot aan een waterval, je kan er zwemmen, maar daarvoor is het ons iets te koud. Dus we genieten van het zicht en lopen de weg terug tot aan de camper.

Dan rijden we naar Carmila Beach, er is daar een vrijie camping aan de zee, en normaal gesproken staan Natalie en Jean daar. Tegen de namiddag komen we er aan, we vinden een mooi plaatsje en inderdaad het is een toffe plek. De zee is op 20 meter en bij laagtij kan je een kilometer de zee inlopen, mooi gezicht dat het water zo ver terugtrekt. We maken een wandeling met onze vrienden Jean en Natalie en praten wat bij, het is gezellig... Dan tijd om te pitten en op het ritme van de branding vallen vertrekken we naar dromenland.

 

Yepoon.

 

We blijven gans de voormiddag aan het strand en genieten van deze mooie plek, na de middag rijden we door tot op een kilometer of 50 van Yepoon. Daar overnachten we op een vrije camping langs de weg.

De volgende dag rijden we via Rockhamton naar Yepoon en stellen we ons op een betaalde camping, we willen namelijk wat wassen. We draaien een wasje of 5 en laten alles drogen, veel is hier niet te beleven, maar de was moest gebeuren. Morgen rijden we verder Zuidwaarts.

 

Maryborough.

 

We rijden naar de gin gin rivier en stellen ons daar samen met Paul en Marita op een knappe kampplek aan de rand van het water. Deze plek is heel mooi en we besluiten om er een kampvuurtje te maken, Paul heeft een splinternieuwe bijl en ik ga hout kappen.

Na een tijdje ligt er genoeg hout en kunnen we het kampvuur maken. Met wat benzine is het snel in orde en we genieten van een heerlijke avond aan ons eerste kampvuur. Tegen de avond komt er nog een man aanwaaien en verteld dat hij ons zien rijden heeft en hij ons een e mail geschreven had. Wij hadden hem terug geschreven en verteld waar we stonden en daar was hij dan, Pieter Spunk, zo noemt hij, nodigt ons uit om morgen bij hem eens langs te komen, hij gaat weer weg want moet nog ergens naar toe.

 

Miriam Vale.

Tegen de middag zijn we 50 km verder en bijna aan zijn domein, Pieter staat reeds klaar om ons op te wachten en ontvangt ons met open armen. Hij woont op een mooi domein waar het krioelt van king Papegaaien met uitzonderlijke mooie felle kleuren, echt een spektakel om naar te kijken. We spenderen er de rest van de dag en tegen de avond bouwen we een groot kampvuur ( nu we de smaak te pakken hebben) en genieten van een heerlijke maaltijd die Marita in elkaar flanst.

 

Rainbow Beach.

 

We rijden door via Childers ( een mooi stadje, waar we even blijven hangen) naar Rainbow Beach. We nemen er een betaalde camping aan het strand en maken een grote wandeling op die mooie strand. De naam komt van de kleurrijke steile wanden die dit strand omlijsten.

Het is een mooie plek en zeker de moeite waart om te bezoeken. Als we wegrijden komt Paul en Marita nog aangereden.....We raken die mensen niet meer kwijt Haha...leuk he..

Even hebben we nog getwijfeld om naar Faizer eiland te rijden, maar uiteindelijk doen we het toch niet.

 

Noosa Heads.

 

Deze toeristische badplaats is een mooie plek aan de oostkust, je vind er prachtige waterwegen met daar aangebouwde mooie huizen met aanlegsteiger voor de deur. Geen hoogbouw, maar alles mooi verzorgt en groen aangeplant. Hier is het tof om te verblijven, we genieten dan ook en kopen wat spullen in voor ons nieuwe huis.

De truck wordt toch verscheept vanuit Australië en dus kunnen we kopen wat we willen. Greetje haalt haar hartje hier op en we genieten met volle teugen.

We spenderen er een dagje of twee en slapen ondertussen op een vrije parking, waar we nog even onze kampvuur kwaliteiten beoefenen samen met de Smiloe's.

 

Australian Zoo.

Net voor Brisbaine is de zoo van Steve Irwin, deze man is bekend op televisie voor zijn reportages met krokodillen. Jammer genoeg verongelukte hij 5 jaar geleden door een aanval van een stingray. De zoo is mooi en we hebben de ganse dag nodig om alles te bekijken en om de voorstellingen bij te wonen. We zien hier ook voor de eerste keer Koala beertjes, zijn leuke zachte dieren, met wel scherpe klauwen. Greetje mag er eentje vasthouden....

 

Brisbaine.

 

Onze vriendjes (die onafscheidelijk geworden zijn) staan ons reeds op te wachten op een parkeerplek niet zo ver van het centrum van Brisbaine. We stellen onze truck bij de hunnen en halen de moto uit zijn stal. We gaan hier enkele dagen blijven en gebruiken onze tweewieler om ons te verplaatsen. De smiloe's vertrekken de volgend dag en wij duiken de stad in. Brisbaine is een knappe stad gelegen aan een grote rivier die gebruikt wordt als vervoer om in de stad verschillende plekken te bereiken.

We spenderen er drie dagen en genieten van leuke marktje's, lazer shows, en circusvoorstellingen, de stad en zijn rivier. Onze tweewieler heeft weer zijn dienst gedaan op deze plek.....

 

Wamuran

 

Via via hadden we vernomen dat er een mevrouw uit Geraardsbergen hier in de buurt woont. We bellen even op en worden vriendelijk uitgenodigd. Persoonlijk kennen we haar niet, maar natuurlijk hebben we verschillende mensen die we samen wel kennen. Ze woont een 50 kilometer ten Noorden van Brisbaine, we rijden er heen en worden vriendelijk ontvangen door Cecile en haar man Casper. We blijven eten en stellen de truck op hun oprit en om daar te slapen. Het is een gezellige namiddag en s'morgen worden we we nog getrakteerd op een lekker ontbijt aan het zwembad, toffe mensen.......Bedankt...

We zullen ook je zelfgemaakte Belgische Pralines niet snel vergeten.....

 

Byron Bay.

 

Via Surfers Paradise rijden we naar Byron Bay, deze oude Hippie enclave is een toffe plek om te vertoeven.

De streek hieromheen ( Nimbin en Uki) is gewoon prachtig, groen, heuvels, bossen,enz... nie normaal, zo mooi. We rijden ons dan ook te pletter en genieten van deze mooie plek. We blijven er uiteindelijk 3 dagen hangen, ook gedeeltelijk door een Franse bakker, waar Greetje niet kan wegblijven....... Greetje geniet hier ook van de vele nostalgische  winkeltjes, en laat zich zelfs een retro kleden.Bij het wegrijden komen ook nog een reuze slang tegen die aan het zonnen is op de weg. We rijden terug en ze blijft gewoon zitten in een dreigende houding. Het is een Python van een meter of twee, denken we. Dan is het tijd om verder te rijden richting Zuiden.

 

Dorrigo National Park.

 

We rijden via Coffs Harbour naar Bellingen en parkeren daar op een betaalde camping. Er is hier een lokaal marktje en we gaan erna even Bellingen in. Deze oude hippie enclave, is ook een gezellig plekje, niet zoals Byron Bay, maar wel leuk en ook heel mooi om hier rond te rijden. We slapen de volgende nacht aan de Dorrigo watervallen. De volgende dag gaan we een grote boswandeling maken in een prachtig regenwoud in het Dorrigo National Park. Echt een aanrader.....Het regent, maar door de dicht canapé worden we niet echt heel nat.

Een heerlijk kopje koffie na de wandeling is de kers op de taart. Dan rijden we nog een loop van 11 kilometer door Promiscue Land, een plek hier dichtbij. Ongelooflijk mooi, dit is een boswandeling met de truck, de landschappen zijn gewoon adembenemend.......en dan is het weer tijd om de Smiloe's op te zoeken ze staan hier namelijk op een 40kilometer aan de rivier en wachten ons wel. We spenderen samen de avond en het is zoals altijd gezellig.

 

Macksville. 

 

Er is een Hot Rot happening in het stadje dat we gisteren gepasseerd zijn. We nemen de truck en rijden er heen. Ik ben gek op wagens en zeker op zo een modellen. Paul en Marita vergezellen ons en gaan even mee, dan rijden van daar wel verder, klinkt het......

We maken een flinke wandeling naar de pier, waar de wagens samenkomen en voor iemand er erg in heeft is het namiddag en besluiten we allen op dezelfde camp spot nog een nachte door te brengen, we rijden morgen wel verder. Het wordt nog een gezellige avond en heerlijk slapen op deze plek. Zoals gisteren worden we gewekt door een heel speciale vogel met een speciaal lied, lijkt wel een mens aan het fluiten.......


Sydney.

 

We rijden vandaag verder tot in Sidney en zoeken een plek op die we via de Smiloe's gekregen hebben. Het is een camping dicht bij de stad en niet duur. Sint Yves Showground. Deze plek ligt op 26 km van het centrum van de stad en is met stroom 20 dollar, voor Australische begrippen spot goedkoop. Het is midden in een bos en heel rustig om te slapen,leuke plek...

 

De volgende dag, halen we de moto uit zijn stal en rijden naar de stad, via de Harbour Bridgh rijden we de stad binnen en hebben al onmiddellijk een boete omdat je tol moet betalen voor dit Australische icoon. We willen dat wel betalen, maar dat kan alleen via een elektronische kaart en die hebben we niet. De moto parkeren in deze miljoenenstad is ook al geen sinecure, maar we vinden toch een plekje.

We bezoeken De rocks, een wijk dicht tegen de Harbour Bridgh, waar je heerlijk kan snuisteren in de vele boetiekjes en winkeltjes die deze plek rijk is, ook zijn er verschillende markten op verschillende dagen.

De brug kan je ook beklimmen, en dat wil ik wel eens proberen, greetje duikt zich op de winkels en ik ga een 3,5 uur durende klim naar de top van de Harbour Bridgh aan. Het is wel een dure grap, maar je kan niet overal op zo een brug klimmen, dus doe ik het maar. Om de top te bereiken moet je een 1500 treden bestijgen, maar het uitzicht op Sydney is dan ook adembenemend. Deze klim kan ik iedereen aanbevelen, zelfs al moet je er 200 dollar voor neertellen....

 

We blijven een zes dagen in Sydney en bezoeken alle hoogtepunten, en genieten van deze metropool..

De laatste 2 dagen komen ook nog de smiloe's aan gezet en spenderen we samen nog in Sydney. We maken samen een bustoer door de stad en zijn bezienswaardigheden en op de laatste dag vieren we Marita's verjaardag met een heerlijk etentje in Darling Harbour.

Dan is het terug tijd om verder te rijden, richting Bleu Mountains. We nemen (waarschijnlijk voor de laatste maal) afscheid van onze smiloetjes en rijden richting bergen

 

Bleu Mountains.

 

Deze plek ligt op een 120km vanuit Sydney, maar dan rij je wel via de snelweg, waar je tol betalen moet. Weer met zo een elektronische kaart en die hebben wij niet, dus.......

Het weer is niet zo mooi, en hoe meer we naar de bergen rijden, hoe slechter het wordt. De bleu Mountains danken hun naam aan een blauwe mist die de vele eukaliptis bomen afscheiden, maar daar hebben we niets van gemerkt hoor. Daarentegen is het wel een prachtig gebied, vol met uitkijkpunten waar je ademloos van wordt. Het heeft een groot Grand canon gehalte......

We verblijven er 4 dagen en maken heerlijke (natte) wandelingen door dit prachtige gebied. Nog een toffe annex aan deze plek is dat je er bijna overal vrij mag kamperen een uitzondering voor Australië.

Dan is het tijd om terug naar de kust te rijden, we hebben immers nog maar 19 dagen voor we terug vliegen en moeten nog helemaal tot in Melbourne rijden en alle papieren regelen, dus opschieten geblazen.

 

Melbourne.

 

In twee dagen leggen we de afstand naar Melbourne af, we parkeren in een rustige straat vlak bij de Yara rivier en niet zo ver van de stad. Het is wel even lopen naar het treinstation, maar dat is goed voor de lijn, dus.....

Het leuke in Melbourne is dat er een toeristische tram en trein is om de stad te verkennen en deze beiden zijn helemaal gratis..

We schuimen de stad af en genieten van deze kleine metropool. We regelen ook de papieren van onze verscheping, het bedrijf Hoegh ligt hier op wandelafstand van het centrum, dat trouwens heel compact is. We blijven een 4 tal dag in Melbourne en pikken ook nog een Musical ( Rock of Age ) mee, en dan is het tijd om naar Phillip Island te rijden waar we de Moto GP willen bijwonen.

 

Phillip Island.

 

We rijden weg op vrijdagmorgen en komen tegen de middag aan in Phillip Island. Er is al veel volk op de been en we parkeren de wagen op een vrije parking met mooi zicht op het water. Remo is een dorp net voor Cowes en het circuit, we halen de moto uit zijn stal en ik ga al eens op verkenning. Greetje geniet van het uitzicht en houd zich bezig met de camper klaarmaken voor de verscheping.

Op zaterdag ga ik naar de trainingssessies en spendeer de volledige dag op het circuit. Tegen zaterdagavond stellen we de camper op een rustiger plekje en de zondagmorgen rijden we naar het circuit.

Net voor de laatste race afgelopen is rijden we vlug het eiland af om geen uren in de file te staan.

We rijden nog net Melbourne voorbij en slapen op een vrije camping net voor Geelong, morgen rijden we de Great Ocean Road.

 

 

Great Ocean Road.

 

De weg van Melbourne naar Adelaide loopt na een tijdeje rijden vlak naast de Oceaan en daar start dan de Great Ocean Raod, heel mooi en de moeite om te rijden.

We genieten met volle teugen van dit prachtige landschap en hebben ook nog mazzel dat het een zonnige dag is.

Langs honderden kilometers wisselen prachtige rotsformaties en glooiende landschappen met heerlijke stranden elkaar af. Bij de 12 Apostels ( een rots formatie op het strand) gaan we uitgebreid kijken naar al dat natuurschoon. Greet blijft lekker aan de grond, maar ik duik nog even de helikopter in om dit even van boven te bekijken. Dan is het tijd om een plekje te zoeken om te overnachten, we slaan onze camp 6 ( boek met alle vrije campings in Australië ) open en pikken er eentje uit.

 

Adelaide.

Heerlijk geslapen op deze rustige plek in het bos. Rond tienen vertrekken we richting Adelaide, de 550km die ons van deze stad scheid leggen we redelijk snel af, het is een mooie weg en je kan er goed doorrijden.

Tegen de late namiddag komen we aan in Adelaide en parkeren we op een Big 4 camping, deze zijn meestal mooie plekken om te kamperen. Wij komen hier omdat we vele wasjes moeten draaien om de camper klaar te maken om te verschepen volgende week. We zijn inderdaad aan onze laatste week bezig, maar we vinden het niet erg, het was heel leuk, maar ook thuis wachten leuke dingen.

Onze kleinzoon van 15 maanden en nog twee in het verwacht, dus tijd om een beetje oma en opa te spelen.

We draaien een wasje of 2 en duiken in het zwembad, het is namelijk heel warm, 35 graden, dit hadden we niet meer verwacht op deze plek zo zuidelijk in in de lente.

 

De volgende dag duiken we de stad in met de bus, na nog een wasmachine te hebben volgepropt. Adelaide is een gezellige stad en we spenderen er de rest van de dag.

Tegen de late namiddag gaan we onze was ophangen en doen verder met de rest te wassen. De buren uit Zwitserland zijn twee leuke meiden en houden wel van een praatje, het wordt dan ook nog een gezellige avond.

 

De volgende dag rijden we de kamping af en richting stad, we bezoeken nog een shopping Mail en rijden dan nog een 200km terug richting Melbourne.

 

Melbourne.

 

Dit wordt onze laatste stop in Australië, we parkeren op dezelfde plek waar we verleden week reeds stonden en genieten van de laatste dagen in Australië.

Paul en Marita komen nog aangewaaid en we hebben het samen weer gezellig.

Op maandag doen we de laatste papieren met het verschepingsbedrijf en op dinsdag rijden we de camper naar de haven en nemen een hotelletje

Woensdag middag vliegen we richting België, het was een mooie reis in Douw Under en we hebben genoten.

 

Mooi land met vriendelijke bevolking, maar o zo duur.......

« prev top next »
top
Menu

Powered CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Web support: website123.be | Login