Wijzijnweg.com

You are here:  Home > Links > 2010 > Maleisie 3
top
Page

Maleisie 3


Voor de foto's klik je    Hier

 

Van 5 december tot 11 december

 

Gereden kilometers:  1429 km

 

Cameron Highlands.

 

We nemen de Thaise grens vroeg in de morgen en rijden dan richting Cameron Highlands. Greetje heeft de truck aan de grens onder een dak gereden toen ik keek of we eronder door konden, en ze is blijven zitten en rijdt nu, dus zit ik op de passagier stoel. Het is een raar gevoel, want ik heb hier nog niet veel gezeten en zeker niet als we aan het reizen zijn. De GPS toont de weg en ik kan 100% van het uitzicht genieten. Ik laat mijn schatje weten dat zij de rest van de trip ( nog 10 dagen) mag rijden, ze knikt niet instemmend. Bij de eerste stop na toch wel een 100 tal kilometer geeft ze de sleutels terug en gaat ze weer in de geniet stoel zitten en ik ook, want voor mij is rijden ook genieten. De wegen zijn super en ik laat onze truck even doorlopen, en tegen de late namiddag zijn we 380 km verder en staan we op een lekker plekje geparkeerd in het midden van het centrum en toch rustig achteraan op een grote parking.

We slapen hier heerlijk en worden wakker met een stralende zon. Wat een mooie plaats om wakker te worden, midden in de bergen, het lijkt wel een skigebied..

De temperatuur is fenomenaal, zo 20 graden. De meeste toeristen zoeken zon en warmte, maar wij zijn heel blij met matige temperaturen en vinden bewolking zelfs aangenaam verkoelend in deze streken. In Cameron Highlands gaat alles over aardbeien en Thee. Overal waar je hier rondkijkt zie je aardbeien en Thee plantages. Die laatste zijn wel heel mooi om in rond te rijden. We halen de moto uit zijn stal en rijden de bergen in. Door de theeplantages rijden we kilometers en kilometers rond, Zo mooi.......

Het enige probleem is hier de constante files, tussen 2 stadjes,Tanah Rata en Brinchang. Met de moto hebben we er weinig problemen mee, maar als je de auto neemt, rij je langer op die 5 km dan als je te voet zou gaan. Het is echt niet normaal,ze rijden gans de dag stapvoets.

We bezoeken allerhande plantages en genieten van de leuke temperaturen. Greetje neemt de koe bij de horens en de volgende twee dagen wordt de camper volledig gekuist en alles klaar gemaakt voor zijn lange stalling binnen enkele dagen.

Ik installeer de oude internet antenne en we hebben terug internet in de camper. Ik heb er zo lang mee gewacht omdat ik net een nieuwe computer gekocht had en er zo blij mee was, dat ik de oude niet meer gebruikte. Nu hebben we er terug twee die werken, makkelijk!

Melaka

Na een dagje of 5 is alles gekuist en gerepareerd en hebben we ook de omgeving platgereden en is het dus tijd om verder te rijden. We hebben nog net 6 dagen en willen nog naar Melakka in het zuiden van Maleisië en daar nog wat rondrijden. Deze streek hebben we nog niet bezocht, de rest van het land wel. Tegen de middag rijden we vanuit Cameron Highlands richting Kuala Lumpur en zo verder naar Melakka. De eerste 50km is zeer bochtig, maar daarna is het snelweg en schieten we op. Tegen de avond zijn we in Melakka en we parkeren de truck redelijk dicht tegen het centrum. We nemen een taxi tot aan het centrum en gaan naar Duth sqaire. Daar heb je de meeste restaurantjes en is er Jonkers walk, een mooie avond markt. We spenderen er gans de avond en laat keren we terug naar de camper.

Morgen rijden we naar Singapore, voor een dagje.


« prev top next »
top
Menu

Powered CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Web support: website123.be | Login