Wijzijnweg.com

You are here:  Home > Links > 2009 > Albanie
top
Page

Albanie

 

    Albanie.

   

  klik op    Gallery     voor de Foto's

 

    Van 28 mei tot 30 mei.

 

    Gereden 355 km.

 

Durres.

 

Op donderdagmorgen rijden we de grens met Albanie over. Anders dan in Montenegro gaat deze grensovergang als een fluitje van een cent, stempeltje hier stempeltje daar en we staan in Albanie. Het eerste wat ons opvalt is het grote verschil met alle vorige landen. De schapen en geiten lopen hier gewoon op de straat en je moet er rond rijden. Paard en kar is hier aan de orde van de dag en het vuil ligt gewoon langs de straten alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. De eerste 30 km trekken we tientallen foto's. Dit lijkt wel China op het platte land. Aan de grens hebben we een koppeltje Franse mensen ontmoet. Na een 50 tal kilometer halen ze ons in en we delen wat info uit aan elkaar. We besluiten om samen iets te gaan drinken, maar daarvoor moeten we eerst wat geld wisselen. In de bank krijg je 131 lek ( locale munt ) voor 1 €.

Na beiden wat geld te wisselen stoppen we aan een terrasje en ontdekken dat er hier heel weinig Engels verstaan wordt laat staan gesproken. Mijn vrouw wil een koffie met melk en weinig koffie, dus niet te sterk. De ennige manier om dat te verkrijgen is hem zelf maken aan de koffiemachine in de bar. Na een gezellige babbel met Francois en Mireille rijden we verder richting kustlijn, Durres. Daar slapen we dezelfde avond aan een benzine station. Ik haal nog even de moto uit om de streek te verkennen en Greetje rust wat uit in de camper. Haar rug heeft het zwaar te verduren gekregen op de vele slechte wegen die Albanie rijk is. Dezelfde nacht krijgen we nog een onweer die de helft van de straten blank zet.

 

Tirane.

 

De volgende dag rijden we een stukje terug, richting hoofdstad, Tirane. Deze drukke stad rijden we gewoon door ( op zichzelf ook al een ervaring ) en we zetten koers richting grens Macedonie. Onderweg ontmoeten we nog een koppel fransen die naar Montenegro rijden. Ik schenk hun mijn illegaal ontvangen ecovignet van 30 € en ze zijn er heel blij mee, het is beter dan het weg te smijten he!

 In de late nammidag bereiken we die grens.

Daar laten ze ons nog een snelwegentax betalen met terugkerende kracht. De politiebeamte verteld me dat ik 30€ moet betalen voor de snelwegen in Albanie te gebruiken. Ik vindt dit heel raar en laat hem voelen dat ik daar helemaal geen zin in heb. Uiteindelijk betaal ik officieel 11 € om hun snelwegen te gebruiken, het blijft een rare zaak. We installeren ons net na de Albanese grens in niemandsland en brengen daar de nacht door. Morgen rijden we Macedonia binnen. We vonden Albanie wel een speciaal land om door te rijden en de mensen ( ook al spreken ze geen woord Engels)

heel vriendelijk. Op gebied van veiligheid voelde het ook helemaal ok. Samengevat een ervaring rijker.

 

Voor de foto s klik op   Gallery.

 

 

« prev top next »
top
Menu

Powered CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Web support: website123.be | Login