Wijzijnweg.com

You are here:  Home > De reis > 2015 > Gambia.
top
Page

Gambia.

 

Voor de foto's klik je      Hier.

Van 20 tot 23 Februari.

Gereden: 593 Km

Gambia.

Dit kleine land dat in feite The Gambia heet, heeft veel weg van Jamaica. Er heerst een zeer lay back mentaliteit en de mensen zijn super vriendelijk. (zelfs de corruptie heeft wat Jamaicaans).

Na onze moeilijke entree via de ferry zijn we in het pikkedonker langs de weg gaan slapen.

Toen we wakker werden zagen we dat we helemaal nog niet zo slecht stonden, mooie plek bijna aan de rand van de rivier.

Onze rit gaat verder richting de hoofdstad Banjul.

Een 20 km voor Banjul heb je de Sukuta kampsite, gerund door een Duits koppel. De kampsite op zich is mooi, maar niet echt een rustige plek om te verblijven en je kan voelen dat de eigenaar dit al iets te lang doen, om er nog zin in te hebben.

We halen onze tweewieler uit en verkennen de streek. Deze normaal gesproken heel drukke plek is nu op een paar toeristen na helemaal verlaten.

Ebola en de onlangs bijna staatsgreep heeft Gambia geen goed gedaan, heel jammer.....

Dus bij deze...Allen naar Gambia,veilig, mooi en lekker weer, ook nog eens spotgoedkoop.

Pas op!! Tenerife is beter mooier en makkelijker om rond te rijden, zonder eindeloze politiecontroles. Ik mag mij eigen eiland toch niet vergeten he! Dus voor Gambia allen naar Tenerife.

Voor die politiecontroles hadden onze vrienden Stanny en Carina reeds gewaarschuwd, daarom kwamen we voorbereid. Na een stuk of 3 hadden we de manier gevonden, om snel weer verder te rijden....ikke toerist en ikke jouw land bezoeken...ikke jouw land het mooiste vinden, dat ikke al gezien heb,....alle jong... echt?... rij maar door dan....hoppa....

Lukte niet altijd, maar van de 54 controles die we mochten meemaken toch bij de meeste. Twee waren moeilijker, en wouden echt een financiële bijdrage (vingen bot), en 2 wouden de camper zien, met de deur even open te doen, en te vertellen dat ze hun schoenen moeten uitdoen om in ons huis binnen te komen was hun goesting rap over om nog verder aan te dringen de camper te betreden. Hoewel we geen echte last gehad hebben van deze controles, is 54 keer stoppen op een afstand van 593km er wel wat over.

En waren we blij dat we weer na 3 dagen Gambia in Senegal binnen reden.

Bij het binnen rijden van Senegal weet je ook weer direct hoe goed het rijden was op de mooie wegen in The Gambia...

 

 

« prev top next »
top
Menu

Powered CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Web support: website123.be | Login