Wijzijnweg.com

You are here:  Home > De reis > 2009 > Italie
top
Page

Italie

 

Duitsland, Oostenrijk, Italië.

Klik op  Gallery  voor de foto's.

 

2 mei tot 12 mei 2009

 

Als we op zondag 3 mei afscheid nemen van onze Limburgse vriendjes Beir en Anneken rijden we richting Duitsland. Na een 200 tal km gereden te hebben, stoppen we op een parking langs de autostrade. Het mooie in Duitsland is dat bijna al deze parkings aan de achterzijde een toegang hebben tot één of ander dorpje. Mooi weer en mooie natuur. We wandelen ons een ongeluk. De volgende dag een wat langere rit maar hetzelfde senario. We hebben besloten pas in Oostenrijk te starten met dingen te bezoeken. Het enige waar we niet op gerekend hebben is het slechte weer in dit laatste land. Het regent dat het een lieve lust is en er zijn zelfs nog meerdere passen gesloten door de overvloedige sneeuw.

We rijden dan maar gewoon verder, richting Italië, Venetië.

Het weer is daar fenomenaal en we genieten met volle teugen van deze prachtige stad. We zijn er reeds eens geweest maar het is 25 jaar geleden. Het is toch nog steeds een magische aanblik die prachtige gebouwen en de sfeer die de gondels en de kanalen scheppen.

We slapen op de kampeerplaats in Venetië zelf, niet verkeerd, alleen de prijs is dat wel: 37 euro voor een overnachting. Maar ja 't is niet alle dagen zondag he!

Vanuit Venetië vertrekken we richting Gardameer, dit ligt op zo'n 150km noordwaarts. Daar verblijven we 2 dagen en genieten van de prachtige streek en het uitstekende weer, overdag 26 gr en 's nachts 15 gr.

We halen de tricker uit en rijden een stuk rond het meer.

Zondag morgen rollen we onze matten op en vertrekken richting grens Slovenië. We nemen de binnenbaan en rijden door de prachtige Italiaanse wijnstreek, Treviso.

Op 20 km voor de stad Trieste zien we plots een grote truck van de ploeg Astana, even een U-turn en terug. Na wat navragen is onze vriend Duffy hier aanwezig voor de Giro de Italia.  Hij schrikt zich een ongeluk als hij ons ziet, maar is blij verrast. Wat een toeval dat wij hier voorbijrijden!!!  We praten wat bij met een cappuccino en zien ook nog de renners aankomen. Popovich herkent ons onmiddellijk ( was in Tenerife voor training). We maken wat kiekjes en de dokter van de ploeg kijkt nog even in Greetje haar oren ( ze had zo een oorpijn). Dan is het tijd om verder te rijden. We rijden tot in Trieste en parkeren langs het water om te overnachten.

De volgende dag bezoeken we deze stad en gaan net voor de Sloveense grens terug langs het water overnachten.

Morgen rijden we via Slovenië naar Kroatië.

 

 

Voor de foto's klik op        Gallery.

top next »

Powered CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Web support: website123.be | Login